Vi laver ravsmykker i alle afskygninger, og af rav fra følgende lande: Danmark, Mexico, Indunesien, Den Dominikanske Republik (blå rav), Polen, Ukraine og Colombia. Alle ravsmykker er lavet på eget værksted, og helt fra bunden af. Der er altså ikke tale om en industri, hvor maskinerne selv laver smykkerne! Det er 100 procent håndarbejde efter den gamle opskrift - blot med nyt udstyr. Går du med et ønske om et smykke, så laves smykker også på bestilling. Ligger du selv inde med rav, og godt kunne tænke dig at få lavet et smykke ud af det, så indfrier vi gerne dit ønske. Råt rav opkøbes med glæde. Find os også på: Facebook: Ravsmykker og Instagram: Ravklumpen

RAV ER IKKE ET MORMOR SMYKKE, OG HØRER IKKE HJEMME I SMYKKESKRINET!

Rav er det mest fantastiske man kan gå med, som smykke. Det er mellem 30-50 millioner år gammelt, - og noget kan endda være mange flere millioner år. Tænk på den historie, som ravet ville kunne fortælle - hvis det kunne snakke ;) Tænk på at ravsmykket har oplevet dinosaurerne, Istiden, de gamle vikinger, alle krige.... - ja, der kunne nævnes mange flere ting, men du har nok forstået det... - og så er rav ikke kun et smykke! Rav har helbredende egenskaber, som du kan læse meget mere om på nettet.

Vi finder rav ved de danske kyster, men opkøber også fra andre ravjægere rundt om i landet samt udlandet. Ravet bliver rengjort og nøje udvalgt til videre forarbejdning.

 

Forarbejdningen foregår på eget værksted, hvor ravet først bliver grovslebet, og videre i forløbet, er det polermaskinen der kommer på arbejde. Ravet er som regel 30 – 50 millioner år gammelt, men der findes også rav, som lige mangler nogle millioner år endnu. Sådan noget rav bliver sorteret fra, for ved poleringens start, vil ravet springe eller smelte, grundet varmen fra polerskivens rotation.   

 

Har du et ønske, om lige netop det ravsmykke du har gået og drømt om, så skriv en besked under ”kontakt” og fortæl os om dit ønske. Næsten alt kan laves. 

 

Ligger du inde med et stykke rav, som du godt kunne tænke dig at få lavet om til et smykke? - kontakt os, så hjælper vi med at få dit ønske opfyldt.    

Poleringen

Ravstykket, som da det blev fundet.

Ravstykket i forarbejdningsprocessen ved polermaskinen.

Ravstykket er næsten færdigpoleret.

Ravstykket er klar til at få boret hul til et sølvøsken.

Det færdige smykke - klar til salg.